maanantai 15. marraskuuta 2010

Osallistujarajoitukset ja myöhästyneet tulokset

Aloitanpa heti paasauksen.

Minua suoransanottuna ärsyttää ihmiset, jotka järjestävät laukkakilpailuita, mutta eivät ole valmiita ns. tekemään sitä kunnolla. Tiedän kyllä, että aina ei ole aikaa tehdä kaikkea ajallaan, eli siis arpoa laukkojen tulokset heti seuraavaksi päiväksi tms. Mutta silti, minusta olisi ihan hyvä syy miettiä ennen laukkojen järjestämistä, että kykeneekö ne pitämään kunnialla loppuun asti.

Tässä lajissa kun ne tulokset merkkaavat vielä enemmän kuin muissa lajeissa. Pitää tietää tulokset ennenkuin voi osallistua seuraavaan kilpailuun, että jos vaikka hevosen saisi tasoa ylemmäs. Jos tulokset eivät tule ajallaan, voi seuraavat laukkakisat jäädä väliin, ainakin joiltakin hevosilta. Itselläni tämä sinänsä ei ole ongelma, sillä kisaavia hevosia on niin paljon, että vaikka yhdellä ei olisi tuloksia niin toisen saa sen tilalle kisoihin.

Siksi pyydän, että jos pidätte laukkakisoja, niin yrittäkää saada ne tulokset ajoissa. Minua ärsytti juuri tässä viime päivinä Trickeryn kumpienkin laukkojen rutkasti myöhästyneet tulokset, ja nyt mietin että viitsinkö edes osallistua seuraaviin Trickeryn järjestämiin kilpailuihin, jos niidenkin tulokset ovat myöhässä.

Toinen asia mistä ajattelin jauhaa on rajoitukset, varsinkin osallistumisissa. Huomasin vasta tuloksissa, että Cullamoren laukoissa oli ihan eri osallistujarajoitukset kuin yleensä laukkakilpailuissa. Kaksi hevosta per luokka yhdeltä omistajalta. Ihan kiva sinänsä, että kaikki mahtuu, mutta kun laukkakisoissa kuitenkin pystyy jakamaan näitä luokkia niin miksi näin ? Ehkäpä pitäjän laiskuus ?

Valitin asiasta myös hevostalli.netin laukkakeskustelussa, jossa sain seuraavanlaisen vastauksen laukkapuolen konkarilta Nerithiltä:

addison, nyt en voi muutakuin nauraa tuolle sinun viimeisimmälle viestillesi osallistujarajoituksista :P

Minulle jo pelkästään tuo yhden hevosen osallistumisoikeuden poistaminen (jos näin voi sanoa) lisää vitutusta ja työn määrää. Omistan nyttemmin varmasti yli 100 laukkahevosta, joten jos aion niille kaikille saada lähtöjä, on helpoin ilmoittaa iso satsi kerralla. Siksi on huomattavasti mukavampaa nuo 3 hevosta/luokka -rajoitukset. Ehkä olen itsekäs, mutta uskon etten ole ainut, jota tämä saattaisi häiritä.

Voisin tähän viimeiseksi mainita suuren kiitoksen Pinkille, joka ylpeästi jaksaa pitää kilpailut toistensa perään. Siellä on ainakin luokat ja rajoitukset kohdallaan !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti