perjantai 19. marraskuuta 2010

Ponit mukaan

Päätin nyt sitten (vihdoin ja viimein) tutustua myös ponilaukkoihin, jotka loppujen lopuksi koin hyvin samanlaisiksi kuin normaalit hevoslaukatkin. Säännöt on kivan samankaltaiset, ainoastaan yksi eroavaisuus taisi olla; 3-vuotiaat sileillä ja 4-vuotiaat risuilla ei saa edetä maidenia pidemmälle ennen seuravaa ikävuotta. Ryhmissähän tietysti oli hieman poikkeavuuksia kun on kuitenkin poneista kyse, mutta nekin ihan kohtalaisen selkeitä.

Tuota sääntöpoikkeavuutta kyllä hieman ihmettelen. Miksei 3-vuotias saa siirtyä sileissä laukoissa kisaamaan allowancea kun vasta nelivuotiaana ? Hevoslaukoissakin saa kisata mielin määrin lähes minkäikäisenä tahansa, niin miksi ei edes allowanceen pääse ? Ymmärtäisin kyllä jos rajoitus koskisi esimerkiksi grade-lähtöjä, mutta että allowancea, jota minä itse pidän kuitenkin melko mitäänsanomattomana ja helppona.

No jokainen tyylillään, meillä on nyt Morenon kisalistoilla sekalainen sakki erilaisia ponikilpureita. Hain kunnon lauman Brittein saarilta ja mukaan tarttui shetlanninponeja, welsh mountaineja, connemaroja sekä ratsuponeja. Saa nähdä tuleeko näistä otuksista mitään ja aukeneeko laukkaura.

Nyt tässä sitten suunnittelen mitä rotuja toisin seuraavaksi ponipuolelle. Amerikanponi kiinnostaisi kovasti, mitäs muita suosittelisitte ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti