sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Kisakutsuasiaa

Sattuipa sitten niinkin, että addison jätti osallistumatta laukkakisoihin, koska ei yksinkertaisesti pystynyt ymmärtämään kilpailukutsua. Ja kysehän oli tästä Navajon kilpailukutsusta. Kyseessä on siis hevosille, ryhmille 2 ja 4, suunnatut laukkakilpailut jotka kutsun mukaan ovat 22.12; LJ:n kalenterin mukaan marraskuun puolella mutta silti 22. joulukuuta. Mitä ihmettä ?

Siis ei oikeasti. Ei luulisi olevan niin vaikeaa tehdä kunnollinen kisakutsu, jos kerta viitsii edes anoa kilpailut. Tai eikö laukkajaoston kuuluisi sitten puuttua asiaan, sillä tuota Navajon kutsua ei yksinkertaisesti pysty lukemaan, niin että ymmärtäisi mitä siinä tarkoitetaan. Tämän jos minkä luulisi karsivan lähtijöitä, vaikka kyseessä onkin ryhmät 2 ja 4, joille ei vähään aikaan ole kovin paljon kisoja ollut. Minäkin olisin mielelläni ilmoittanut hevoseni mukaan, mutta en yksinkertaisesti jaksa kahlata tuota kutsua läpi sen vaikeaselkoisuuden takia.

Suurin osa kisakutsuista, joihin olen hevos- ja ponipuolella törmännyt ovat olleet ihan selkeitä ja ymmärrettäviä. Mutta löytyy niitä muitakin poikkeuksia kuin Navajo. En nyt ala sen enempää nimeämään, mutta tässäpä olisi minun osaltani muutama vinkki, joka helpottaa erityisesti osallistujan elämää kummasti (ehkä olen taas hieman itsekäs...).

1. Päivämäärät selkeästi ylös. Samoin viimeinen osallistumispäivä.
2. Ryhmät selkeästi ylös. Onko kisat nyt poneille, hevosille ja mille ryhmille ?
3. Juostavat matkat selkeästi esille. Ne voi laittaa muuallekin kuin siihen osallistujien yläpuolelle. Mikä kummasti selkeyttää kutsua ja saa osallistujatkin hoksaamaan lähdöt paremmin.
4. Lähtöihin ylös matkat. Vaikka se olisi niin vaivalloista kirjoittaa jokaisen lähdön jälkeen se ryhmä ja matka, niin tee se. Ei tarvitse sitten arpoa mihin luokkaan kopukkansa ilmoittaa, ja kisan järjestäjä joutuu siirtelemään hevosia luokasta toiseen tuloksia arpoessaan. Tämäkö on kivaa sitten ?
5. Selkeä ryhmittely. Tasaiset välit ja muut. Ei sitä <br>/<p>-tagia tai muuta vastaavaa ole niin vaikea käyttää, ja kun se kaiken lisäksi oikeasti tekee kutsusta paremman näköisen. Minä en ainakaan jaksa lukea yhteen sumppuun kirjoitettua tekstiä, enkä usko että kovin moni muukaan haluaa siihen osallistua.
6. Tietysti sokerina kakun päällä on kaikki fonttien muokkaukset, boldaukset, kursivoidut tekstit, alleviivatut kohdat jne, jotka myös tekevät korostettavista asioista helposti huomattavia. Niiden lisääminen kutsuun tuntuu kuitenkin olevan ihan ylitsepääsemätöntä.

Ei ole niin vaikeaa pikkusen panostaa, varsinkin jos viitsii kuitenkin anoa kisat, lisätä osallistujat ja arpoa tulokset. Luulisi olevan sen verran aikaa tehdä kunnollinen kutsu. Sitäpaitsi, kun kerran tekee kunnon pohjan, niin sitähän voi sitten käyttää monta kertaa, muokkaa vaan kaiken tarpeellisen.

On se niin vaikeaa. Tämä elämä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti